Hullám sodort a tengerbe fiatalokat Portugáliában

Titokzatos hullám gyilkolt kirándulókat a portugál parton

Óriáshullám sodort be a tengerbe hét fiatalt Portugáliában: egy férfinak sikerült partra úsznia, egy társa életét vesztette, öten eltűntek.

2013.12.16 00:12MTI

A hétfős kiránduló csoport a fővárosból, Lisszabonból érkezett a hétvégére Alfarim faluba, ahonnan vasárnap éjszaka a közeli tengerpart strandjára mentek. A négy 21 és 25 év közötti férfit és három nőt onnan sodorta be a hullám a tengerbe - közölték a helyi hatóságok.

Egy fiatal holttestét Setúbal körzetében találták meg a mentőalakulatok. Partra úszott társa értesítette a helyi hatóságokat a szerencsétlenségről. Az eltűntek utáni kutatásba bekapcsolódott egy helikopter, és több hajó is kirajzott a térségbe.

A tenger gyakran hosszú percekig teljesen nyugodtnak tűnik, azután három vagy négy hatalmas hullám csap ki hirtelen a szárazföldre, és beteríti a strandon tartózkodókat - mondta Francisco Luis, a setúbali városi tanács polgári védelmi illetékese a Lusa portugál hírügynökségnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.