Katasztrófa

Cunamiriadót fújtak Perunál

A Richter-skála szerinti 7-es erősségű földrengés rázta meg Peru déli partját. Szökőárriadót fújtak.

2013.09.25 20:13ma.hu

Cunamiriadót fújtak, miután a Richter-skála szerinti 7-es erősségű földrengés rázta meg Peru déli partját. A földmozgást még a perui fővárosban is érezték, pedig Lima 480 kilométerre található.

„Az ekkora erejű rengések gyakran generálnak olyan cunamit, ami a földrengés epicentrumának 100 kilométeres körzetén belül lévő partszakaszokat le tudja rombolni, komoly károkat okozva” – jelentette a Csendes-óceáni Cunami Központ.

A szakemberek azt tanácsolják a hatóságoknak, hogy tegyenek meg minden óvintézkedést, ami ilyen esetben szükséges, és kísérjék figyelemmel az esetet.

A rengés epicentruma 33 kilométer mélyen volt, és mindössze 80 kilométerre a legközelebbi várostól, Acaritól – jelentette a US Geological Survey.

Jelenleg nincs információ halálesetekről vagy károkról.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.