Liaoningnak annyi?

Kíméletlen az Utor tájfun - durva károk

Kétszáz felett a kínai esők, áradások halálos vagy eltűnt áldozatainak a száma.

2013.08.19 23:15MTI

Százöt ember meghalt, 115-öt nem találnak Kínában, amelynek déli részére az elmúlt napokban az Utor tájfun hozott erős szelet és nagy mennyiségű csapadékot, északkeleti tartományai pedig a szokatlanul heves esőzések, áradások miatt szenvednek - közölte a polgári ügyek minisztériuma hétfőn.

Az északkelet-kínai Liaoning tartományban, ahol a múlt hét közepe óta esik és folyók léptek ki a medrükből, legkevesebb 54 ember meghalt, további 97 eltűnt. Harminc megyében 1,8 millió lakost ért kár, több mint 6 ezer épület dőlt romba, 162 ezer embert kellett a lakhelyéről elköltöztetni.

Csilin és Hejlungcsiang tartományokból 18, a déli Kuangtungból 22 halálesetet jelentettek. Az ország észak-keleti régióiban 3,72 millió ember, délen 8,37 millió érintett, csak Kuangtungban közel 6,7 millió embert ért kár.

A dél-kínai Kuangszi-Csuang autonóm terület Kujping városában a földcsuszamlások, hegyomlások legalább hat járművet betemettek egy autópályán. Az út százméteres szakaszon beszakadt, több mint tíz helyen autók, tehergépjárművek százai kényszerültek veszteglésre, a helyszínen már dolgoznak a mentők.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.