Veszített erejéből Délkelet-Kínában

Trópusi viharrá minősítették le a csillapodó Soulik tájfunt

Veszített erejéből vasárnapra a Soulik tájfun azt követően, hogy a hatóságok Délkelet-Kínában elővigyázatosságból kimenekítettek háromszázezer embert; a ciklon korábbi útvonalán, Tajvanon legalább két ember meghalt.

2013.07.14 08:57MTI
Fotó: MTI

A kínai meteorológiai szolgálat szombat késő este közölte, hogy leminősítette, már trópusi viharnak nevezte Soulikot, amely Fucsien tartományban, ahol a tengerről a szárazföldre ért, jelentősen veszített kezdeti erejéből, így folytatta útját a kontinens belseje felé.

A tájfun miatt korábban leállították a közlekedést Tajvan és Kína között. A sziget északi és középső részén a hatóságok bezáratták az iskolákat, de leállt az üzleti élet is. Eddigi jelentések szerint legalább két ember meghalt, egy ötvenéves rendőrnek a fejére tégla esett a fővárosban, Tajpejben, míg egy 54 éves nőt a szélvihar lesodorta egy tetőről. Egy további embert a megáradt folyó vize ragadott el a közép-tajvani Tajcsung városában.

Kínában a heves esővel kísért szélvihar a településeken hirdetőtáblákat szakított le és fákat csavart ki. Feltételezett útjából csak a délkelet-kínai Fucsienben több mint 300 ezer embert költöztettek el, a mentésre 5500 katonát vezényeltek 18 veszélyeztetett megyébe.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.