Kegyelem

A pápa az egyiptomi békéért imádkozott

Fájdalmasnak nevezte az Egyiptomból érkező híreket Ferenc pápa csütörtökön Castel Gandolfóban, ahol az egyházfő Nagyboldogasszony ünnepén pontifikált misét.

2013.08.16 04:30MTI

Fájdalmasnak nevezte az Egyiptomból érkező híreket a pápa. A csütörtök déli úrangyala imádság (angelus) előtt mondott beszédében az egyházfő Egyiptomról is beszélt és imájában együttérzéséről biztosította az áldozatokat, hozzátartozóikat, a sebesülteket és mindazokat, akik szenvednek.

„Imádkozzunk együtt a békéért, a párbeszédért és a megbékélésért ...!” - mondta Ferenc pápa a Castel Gandolfo főterén összegyűlt 12 ezer hívő előtt.

Az Olaszország egyik legjelentősebb egyházi ünnepének számító Nagyboldogasszony napján a pápa a Rómától húsz kilométerre fekvő Castel Gandolfóban - a katolikus egyházfők nyári rezidenciáján - mutatott be misét. Szűz Mária mennybevételének ünnepén Ferenc pápa arról is beszélt, hogy el kell ismerni a nők szerepét az egyházban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.