A katasztrófák megrengették az energiaipart

Japánban lassult az energiafogyasztás csökkenése májusban

A Thomson Reuters, a japán hálózatüzemeltető vállalat adatai alapján végzett felméréséből kiderül: májusban éves szinten 4,5 százalékkal, az áprilisi 8,1 százaléknál kisebb mértékben esett az áramfogyasztás Japánban.

2011.06.02 08:33MTI

A szigetország áramfogyasztása 16 hónap után először csökkent márciusban azt követően, hogy március 11-én pusztító földrengés és szökőár érte.
   
A fukusimai erőművet üzemeltető Tokyo Electric Power Co. szolgáltatási területén 8,3 százalékkal csökkent májusban a fogyasztás. Egy hónappal korábban 15,3 százalékkal, márciusban pedig 9,2 százalékkal esett az összfogyasztás mintegy harmadát adó régióban az áram kereslete.
   
A természeti csapások által leginkább érintett észak-keleti partvidéket kiszolgáló Tohoku Electric Power Co. kereslete 12,5 százalékkal csökkent az azt megelőző 19,1 százalékos és a márciusi 15,9 százalékos visszaesés után.
   
Az áramtermelő és közvetítő infrastruktúrát érő károk és a termelési kapacitások csökkenésének hatására a japán kormány szigorú energiatakarékossági intézkedésekre szólította fel a lakosságot. A természeti csapást követő hetek áramhiánya miatt több üzem is a termelés leállítására kényszerült.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.