Katasztrofális helyzetben a turizmus

Japán: a katasztrófaturisták sem elég bátrak?

Meredeken esett a Japánba látogató turisták száma az elmúlt hónapokban a márciusi földrengés és szökőár, illetve az atomkatasztrófa miatt.

2011.05.19 14:20MTI

Az ország gazdaságában fontos szerepet játszó ágazat gyengélkedése azért is aggasztó, mert a japán bruttó hazai termék (GDP) már sorban a második negyedévben csökkent január-március között, 0,9 százalékkal az előző negyedévhez képest.
   
A japán idegenforgalmi hivatal csütörtökön ismertetett adatai szerint az idén áprilisban mindössze 296 ezren keresték fel a távol-keleti szigetországot, 62,5 százalékkal kevesebben, mint egy évvel korábban. Ez azt jelenti, hogy a helyzet tovább romlott, mert márciusban még csak 50 százalék volt a tizenkét havi visszaesés.
   
A katasztrófa előtt az idegenforgalom még emelkedő ágazata volt a japán gazdaságnak. 2010-ben minden korábbinál több, 8,61 millió turista érkezett a szigetországba. Az idegenforgalmi hivatal azzal számolt, hogy az idén 11 millióra növekszik a turisták száma.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.