Szerinte érvényesülni fog az ésszerűség

Roubini: Görögország kénytelen lesz átstrukturálni adósságát

Nouriel Roubini, a New York-i Egyetem közgazdász professzora egy budapesti konferencián azt mondta: Görögország kénytelen lesz átstrukturálni adósságát, ám az rendezett körülmények között fog lezajlani.

2011.05.27 17:23MTI

A devizapiaci szakértők 50. ACI világkongresszusán Roubini azt a meggyőződését fejezte ki, hogy az ésszerűség végül érvényesülni fog és a görög államadósság rendezett átstrukturálására kerül majd sor. 
   
Roubini úgy érvelt, hogy a görög kiigazító csomag letért a szükséges pályáról és kevés értelme van annak, hogy a kormányok további "jó pénzt" hajítsanak ki az ablakon a rossz után azzal, hogy újabb mentőcsomagot fogadnak el. A görög átstrukturálás ugyanakkor nem jelentené azt, hogy Spanyolország elveszítené piaci finanszírozási képességét - tette hozzá.
   
A közgazdász, aki kevesek egyikeként előre figyelmeztetett a világgazdasági válságra, a konferencián elmondta: az euró dollárárfolyamának május eleji, 1,50 körüli szintje, komoly gondot okozott az euróövezet perifériájához tartozó államoknak. A közös valuta térségének gazdasági teljesítménye nem indokolja az 1,40 dolláros árfolyamot sem - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.