Büszkék a valutára

Trichet: nincs euróválság

Hétvégi nyilatkozataiban az Európai Központi Bank elnöke (EKB) újólag visszautasította, hogy néhány tagállam tartósan fennálló adósságválsága miatt veszélyben lenne az euróövezet.

2011.05.15 11:10MTI

"Nincs euróválság" - szögezte le a Bild am Sonntagban megjelenő írásában Jean-Claude Trichet. Ami jelenleg néhány országban megfigyelhető, az elsősorban az államháztartások adósságválsága.

Trichet szerint alapvető reformok szükségesek, amelyekkel a gazdaságpolitikai szabályokon javítani lehetne, és ezek mindenki által betarthatóvá válhatnának. Ugyanakkor hangsúlyozta: "büszkék lehetünk arra, hogy valutánk stabil és megbízható".

A spanyol El Paísban vasárnap közzétett nyilatkozatában Trichet "abszurdnak" nevezte, hogy Görögország feladná az eurót. Egyúttal hangsúlyozta, hogy az EKB a görög adósság átütemezése ellen van.

Az EKB elnöke jó példaként említette az ugyancsak nehézségekkel küzdő Spanyolországot a pénzügypolitika jelenlegi alakítása terén.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.