264,47

Alig változott a forint árfolyama a hosszú hétvége után

Alacsony forgalomban alig változott a forint árfolyama a hosszú hétvége alatt és az azt követő első kereskedési napon.

2011.04.26 16:18MTI

Az eurót délután négy órakor 264,47 forinton jegyezték a bankközi kereskedelemben a péntek délutáni 264,89 forint után.

A hosszú hétvégén a zárva tartó nagy nemzetközi devizapiacokon minimális forgalom mellett 265-ös euró jegyzés környékén ingadozott a forint árfolyama.

Kereskedők szerint a forint árfolyama rövid távon a 265 forintos euró jegyzés néhány forintos környezetében alakulhat, alapvetően enyhén erősödő tendenciát követve - amennyiben erről a pályáról egy kedvezőtlen fordulat a nemzetközi befektetői hangulatban le nem téríti. A forint árfolyamának kedvez az euró-, illetve az euróövezeti befektetések iránt javuló nemzetközi befektetői érdeklődés. Az euró kedden újabb 16 havi árfolyamcsúcsot ért el a dollárral szemben, mivel a piacok nem várnak szigorítást az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed kedden kezdődött kétnapos ülésétől, hanem a gazdaságösztönző célú mennyiségi monetáris enyhítés korábban bejelentettnek megfelelő folytatására számítanak. A Fed a terveknek megfelelően júniusban fejezi be 600 milliárd dolláros kötvényvásárlási programját.

Ellentétben a 2008 júliusa óta az elmúlt hónapban első alkalommal kamatot emelő Európai Központi Bankkal, a Fed kitart laza monetáris politikája folytatása mellett.

A dollárral szembeni kamatprémiuma az idén már több mint kilenc százalékos erősödéshez juttatta az eurót. Kereskedők megfigyelése szerint kedden az euró részben közel-keleti pénzintézetek és ázsiai jegybankok vásárlásainak, részben pedig a mintegy kétmilliárd eurós három- és hat hónapos spanyol kincstárjegy-kibocsátás jó piaci fogadtatásának köszönhette erősödését.

A dollárt 181,03 forinton jegyezték kedden délután 1,4616 dolláros euró árfolyam mellett, szemben a péntek délutáni 182,15 forintos és 1,4551 dolláros jegyzésekkel. A svájci frank jegyzése 205,98 forint a péntek délutáni 205,76 forint után, száz japán jent pedig 221,67 forinton jegyeznek 222,49 forinttal szemben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.