Kiárulja ingatlanvagyonát

Lassú halál Somogyban: fuldoklik az adósságoktól a megye

A megyei önkormányzat 3,3 milliárd forint értékű ingatlanvagyont árul Somogyban.

2011.03.31 09:38ma.hu

A 29,2 milliárdos költségvetés 2,1 milliárdos - a megyei önkormányzatok között a harmadik legnagyobb - hiánnyal számol.

A túlélést év közben egy 600 milliós állami mentőöv segítheti, és ezt segíthetné az ingatlanértékesítési bevétel is - olvasható a megyei napilapban, mely arról számol be, hogy a somogyi önkormányzat honlapja jó ideje értékesítési felhívással, a fonyódligeti gyermek-és ifjúsági tábor képével indul.

A csaknem öthektáros létesítmény a megye legnagyobb és legértékesebb mobilizálható ingatlana, irányára 757 millió forint. Értékesítését nehezíti a megye 1,2 milliárdos újabb kötvénykibocsátása, a tábor ugyanis jelzálogként szerepel a tranzakcióban.


Az önkormányzat honlapján e mellett további kilenc eladó ingatlan - kastélyok, lakások és iskolaépületek - adatai szerepelnek, köztük a szintén értékes, 551 millió forintra taksált ádándi középiskola és a csaknem 400 milliót érő siófoki Aranypart kollégium.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.