Kármán szerint rekord teljesítmény született

Magyar dollárkötvény-kibocsátás: kiemelkedő az eredmény

Kármán András, a Nemzetgazdasági Minisztérium adó- és pénzügyi szabályozásért felelős államtitkára, az Államadósság Kezelő Központ Zrt. igazgatóságának elnöke Brüsszelben azt hangoztatta: a kibocsátott összeget, a magas keresletet és a futamidőt tekintve is rekord teljesítményt eredményezett a dollárban jegyzett magyar világkötvény-kibocsátás csütörtökön, nemcsak magyarországi, hanem közép-európai regionális szinten

2011.03.25 13:01MTI

Ismertette: ilyen nagy összegű, 3,75 milliárd dollárnyi kibocsátást egy tranzakcióban, nemzetközi piacon a régióban még senki nem hajtott végre. Rekordnak számít a 13 milliárd dollárnyi keresleti ajánlat, és kiemelendő a kötvények egy részének 30 éves futamideje is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.