Az Opten szerint ez a szám januárban még stagnált

Tömeges felszámolások a vállalkozói szférában

Az Opten céginformációs szolgáltató szerint, amíg tavaly decemberben és az idén januárban stagnált, addig februárban nagyot ugrott a felszámolási eljárás alá vont vállalkozások száma.

2011.03.03 14:31MTI

Februárban 1.528 cég ellen indult felszámolás, ez 208-cal több, mint egy évvel korábban, a januári számot pedig 175-tel haladja meg.
   
Hasonló képet mutat a saját tulajdonosaik által bezárásra ítélt - végelszámolás alá került - vállalkozások számának alakulása is. Februárban 2.251 társaság bezárása kezdődött meg így, ami eddig nem látott rekord adat. Árnyalja azonban a képet, hogy a februárban közzétett végelszámolások egy része régebbi eljárás, amit csak most hoztak nyilvánosságra. Az elmúlt hat évben soha nem szaladt kétezer fölé az egyes hónapokban közzétett végelszámolások száma. Februárban az egy évvel korábbihoz mért növekedés 882 volt, a januári adat pedig egyenesen megduplázódott.
   
Február végén összesen 592.853 működő vállalkozást tartott nyilván az Opten adatbázisa, ez szintén történelmi rekord. Az idei második hónapban 4.047 új céget jegyeztek be, ez a tavaly februárihoz képest gyakorlatilag stagnálást jelent. Idén januárhoz viszonyítva azonban mérhető a változás: 204-gyel nőtt az új alapítású cégek száma.

   

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.