Forintban nettó hitelfelvevők a háztartások

Mérséklődtek a hitelállományok

Csökkent a háztartások hitelállománya januárban, miután a szezonálisan nem igazított adatok szerint - az előző hónaphoz hasonlóan - forintban több hitelt vettek fel, mint amennyit törlesztettek, azaz nettó hitelfelvevők voltak, devizában azonban nettó törlesztők voltak - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

2011.02.28 11:27MTI

A háztartások hitelállománya tranzakciókból eredően (az átértékelődésektől és az egyéb volumenváltozásoktól megtisztítva) 23,6 milliárd forinttal mérséklődött, az átértékelődés hatására 258,4 milliárddal csökkent.

A nem pénzügyi vállalatok forintban nettó hitelfelvevők
voltak, míg devizában kevesebb hitelt vettek fel, mint amennyit törlesztettek, hitelállományuk összességében csökkent: az átértékelődést nem tekintve, tranzakciókból 30,9 milliárddal, az átértékelődést is figyelembe véve 124,3 milliárddal.

Emellett forintban több betétet vettek ki, mint amennyit elhelyeztek, míg deviza-betéteik állományát növelték. Ezek eredőjeként a betétállományuk az előző hónaphoz képest a tranzakcióknak következtében 178,5 milliárddal csökkent.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.