A magánnyugdíjpénztárak gyorsaságától függ

Nyugdíj-para: májusban a tárcánkban lehet a reálhozam

Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság vezetője szerint a magánnyugdíjpénztárak gyorsaságától függően, de legkésőbb májusban juthatnak hozzá az állami rendszerbe visszatért biztosítottak a reálhozamukhoz.

2011.02.24 11:55ma.hu

Mészáros József az InfoRádió Aréna című műsorában kifejtette: akik a magánnyugdíj-pénztári rendszerből az államiba mentek vissza, de szeretnék kivenni a reálhozamukat, legkésőbb májusban juthatnak hozzá a reálhozamukhoz.

Mindez a magánnyugdíjpénztárak gyorsaságától függ: a magánnyugdíjpénztáraknak az első ütem átadásától számított negyvenöt napon belül kell elkészíteniük az átadásról szóló tervezetet, amelyet benyújtanak a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletéhez. Ezt a PSZÁF jóváhagyja, vagy visszaadja átdolgozásra - fejtette ki a szakember az InfoRádióban.

Fontos tudni, hogy a pénztárak levélben értesítik majd a biztosítottakat a hozam nagyságáról, és megkérdezik, hogy mit szeretne vele tenni: egy összegben felveszi, önkéntes pénztárba utalja, vagy esetleg az Állami Nyugdíjbiztosítási Alapba továbbítja - hívta fel a figyelmet Mészáros József.


Több biztosítottnál előfordulhat, hogy nem pontos adatokat közölt például a lakhelyéről, illetve a számlaszámáról a korábbi magánnyugdíjpénztárával. Erre utal, hogy amikor a Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság a magán-nyugdíjpénztári tagoknak tavaly decemberben levelet küldött, ezek közül számos visszaérkezett "címzett ismeretlen" megjegyzéssel - mondta el a főigazgató az InfoRádiónak.

A teljes cikket Ide Kattintva Olvashatja!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.