Midiből meddő?

BKV: eredménytelen a midibusztender

Eredménytelennek nyilvánította a midibuszok beszerzésére kiírt tendert a BKV csütörtökön.

2011.02.17 13:06MTI

A BKV Zrt. igazgatósága - a tulajdonos fővárossal történt konzultációt követően, a Fővárosi Közgyűlés határozatait értékelve, valamint figyelemmel arra, hogy a BKV Zrt. 2011. évi üzleti tervét még nem hagyták jóvá - a közforgalmú autóbuszok alvállalkozásban történő üzemeltetésére nem köt szerződést, azaz a midibusztendert eredménytelenné nyilvánította - olvasható a közleményben.

Ez év január elején a Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB) megsemmisítette a BKV midibusztenderének végeredményét, és 900 ezer forint igazgatási szolgáltatási díj megfizetésére kötelezte a közlekedési társaságot.

A KDB helyt adott a Vértes Volán azon panaszának, hogy a BKV nem győződött meg az Orangeways kirívóan alacsony ajánlati árának megalapozottságáról, s ezzel megsértette a közbeszerzésekről szóló törvény ide vonatkozó paragrafusát, de további jogsértést a döntőbizottság nem állapított meg.

A BKV tavaly november 19-én jelentette be, hogy midibusz-üzemeltetési tenderét az Orangeways nyerte meg. A döntés ellen a BKV buszos szakszervezeteinek egy része tiltakozott, mert szerintük hosszabb távon romlanak a munkavállalók foglalkoztatási feltételei és romlik az utazóközönségnek nyújtandó szolgáltatás minősége.

Három szakszervezeti szövetség közösen a tender végeredményének visszavonását követelte.

Ezt nem.


Az Orangeways Webasto S91 típusú, Euro 5-ös, alacsonypadlós, légkondicionált buszokkal pályázott, amelyek 2011 végéig fokozatosan állnának forgalomba, felváltva a jelenleg közlekedő 16 éves Ikarus 405 típusú midibuszokat. Az ajánlat szerint a buszok üzemeltetési költsége 379 forint kilométerenként, míg az Ikarusokat kilométerenként 541 forintból tartják fenn.

A BKV mostani döntése azt jelenti, hogy továbbra is a rossz műszaki állapotban lévő Ikarus 405-ös midibuszok közlekednek több vonalon, például a budai Várban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.