9 hónapja nyomoznak a szövevényes ügyben

BKV-ügy: Hagyó továbbra is előzetesben marad

A Pesti Központi Kerületi Bíróság május 17-ig meghosszabbította Hagyó Miklós előzetes letartóztatását, amelybe tavaly május 26-án helyezték a volt szocialista főpolgármester-helyettest.

2011.02.16 16:23MTI

Hagyó Miklóst a többi között bűnszervezetben elkövetett, nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel és zsarolással gyanúsítják. A Fővárosi Bíróság által szerdán az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint a szerteágazó, szövevényes ügyben változatlanul folyik a nyomozás, és "további nyomozati cselekményeket kell elvégezni".

A Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB) határozata szerint a bűncselekmény jellegére, szervezettségére, "H. Miklós" gyanú szerinti irányító szerepére és a kiszabható büntetésre tekintettel csak a legszigorúbb kényszerintézkedés elrendelésével biztosítható, hogy Hagyó Miklós jelen legyen az eljárási cselekményeken.

A közlemény szerint továbbra is tartani lehet attól, hogy Hagyó Miklós szabadlábra helyezése esetén a még ki nem hallgatott személyekkel együttműködve, összejátszva vagy más egyéb módon meghiúsítaná, vagy megnehezítené a bizonyítási eljárás eredményességét.

Fotó: Suite101


A volt szocialista főpolgármester-helyettest május 26-án helyezték előzetes letartóztatásba, miután az országgyűlési választásokat követően megszűnt a mentelmi joga. Csaknem két héttel korábban, május 14-én gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették.

A gyanú szerint Hagyó Miklós közvetlenül vagy közvetítőin keresztül utasításokat adott a BKV vagyongazdálkodási kötelezettséggel rendelkező egyes vezetőinek arra, hogy a közlekedési cég számára szükségtelen szerződéseket kössenek, például a HÉV utastájékoztató rendszerével, tanácsadással, kommunikációs tevékenységekkel összefüggésben.

Augusztus végén zsarolással is meggyanúsították: a hatóságok szerint 2008-ban főpolgármester-helyettesként arra utasította Balogh Zsoltot, a BKV akkori megbízott vezérigazgatóját, hogy adjon át neki évente 15 millió forintot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.