Drasztikusan emelték a tandíjat

Mubarak után Cameron: ismét diáktüntetések voltak Nagy-Britanniában

Ismét diáktüntetések voltak a tandíj drasztikus emelése ellen Nagy-Britanniában szombaton.

2011.01.29 18:43MTI

Az országos szakszervezeti támogatással megrendezett felvonulásokon Manchesterben és Londonban a "kormány megdöntését" és "forradalmat" követelő feliratokat is vittek magukkal a fiatalok.

"Ben Ali, Mubarak... Cameron, te következel" - ígérte az egyik a konzervatív miniszterelnöknek ugyanazt a felkelést, amely Tunéziában és Egyiptomban zajlik.

A rendőri készültség mindkét helyen erős volt a korábbi tapasztalatok miatt. December elején ugyanis az utóbbi évek legsúlyosabb zavargása tört ki Londonban, amikor a tiltakozó demonstráció a rendőrséggel vívott heves összecsapásokba és erőszakcselekményekbe torkollt.

Szombaton Manchesterben pár diákot előállítottak, mert egy csoportjuk le akart térni az előre bejelentett útvonalról, de Londonból békés tüntetést jelentettek, több ezer résztvevővel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.