Elektronikus lett a távirat, villanyos a levél

Nem épít új levélfeldolgozót Gödöllőn a Magyar Posta

Éveken keresztül tervezte a Magyar Posta Zrt., hogy Gödöllőn felépíti gépesített levélfeldolgozó és logisztikai központját, most azonban a visszaeső levélforgalom miatt lemondta a beruházást.

2011.01.12 11:10Napi Gazdaság

Ezt ismerteti a szerdai Napi Gazdaság.

A gazdasági napilap cikke felidézi, hogy az eredeti tervek szerint a hatmilliárd forintos létesítménynek fél éve már üzemelnie kellene. A gödöllői komplexum szolgálta volna ki a keleti országrészt, míg a Nyugat-Magyarországra szóló küldeményeket továbbra is Budaörsön dolgozták volna fel.

Hüse Marianna, a Magyar Posta szóvivője közölte, hogy a küldeményforgalom növekedése megállt, s ez a tendencia tapasztalható európai viszonylatban is.

Az elektronizálódás és a postai szolgáltatások területén 2023-ra várható piacnyitás nyomán küldeménybővülésre a levélpostai termékkörben nem is lehet számítani.


A gödöllői beruházás koncepciójának kidolgozása óta eltelt időszak jelentős mértékű változásokat hozott a levélpiacon, ezért a Magyar Posta felülvizsgálta álláspontját, és nem tervezi a jelenlegi kapacitások bővítését.

Ennek nyomán nem épül meg a gödöllői logisztikai központ, a jelenleg Budaörsön működő küldeményfeldolgozó továbbra is képes a feladatok megfelelő színvonalú ellátására - olvasható a napilapban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.