Ötvenkét posta bélyege közül lett a legszebb

Ismét magyar lett Európa legszebb bélyege

Ötvenkét európai posta közül idén is a Magyar Posta EUROPA-bélyege lett a legszebb. A győztes bélyegújdonságon Kormos István Vackor mesekönyvének illusztrációi, Reich Károly Kossuth-díjas grafikus munkái láthatók.

2010.10.25 08:45MTI

Az alkalmi bélyeg-kisív, a hozzátartozó borítékrajz és bélyegző grafikáját Kara György bélyegtervező grafikusművész készítette. Az EUROPA-bélyegek "szépségversenyének" történetében példa nélküli, hogy egy ország egymás után három alkalommal nyerje el a megtisztelő szakmai címet.

Az elmúlt években a Csillagászat és a Levélírás témakörökben hasonló sikert ért el Magyar Posta.

Az idei téma a Gyermekkönyvek címet kapta. A második helyezett a Szlovén Posta, harmadik pedig a Horvát Posta lett - tájékoztatta az MTI-t a Magyar Posta.

Az Európai Postaüzemeltetők Egyesülete (PostEurop) minden évben lehetőséget kínál arra, hogy tagjai EUROPA-témában bélyeget bocsássanak ki.

A tagországok minden évben egy-egy témakört választanak, jövőre a téma az Erdő lesz, mert az ENSZ a 2011-es évet a Fák Nemzetközi Évének nyilvánította.

A PostEurop honlapján május óta tartott a közönségszavazás és a szervezet Liechtensteinben, Vaduzban megtartott október 13-14-i plenáris ülésén jelentették be a szavazás végeredményét, a magyar győzelmet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.