Erősödő dollár, további csúcsok

Az olajár közel 3 dollárral esett kora estére

A kőolaj ára közel három dollárral esett kedden kora estére New Yorkban, miközben az Európában irányadó Brent olajfajta ára is két dollár körüli mínuszban állt.

2011.01.04 19:40MTI

Az árzuhanást a befektetők nyereségrealizálása okozta, miután a kőolaj ára 27 havi csúcsra emelkedett a múlt év végi, átlagosnál jóval szerényebb forgalomban. Kedden gyengítette a kőolaj árát a dollár erősödése is.

A nyugati féltekén irányadó amerikai West Texas Intermediate (WTI) referenciafajta hordója 2,94 dollár (3,21 százalék) csökkenéssel 88,61 dolláron állt röviddel 19.00 óra után.

Keddi napi csúcsa eddig 92,07 dollár volt. Ugyanekkor az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 1,97 dollárral 92,87 dollárra süllyedt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.