Itt a vége?

Nincs mese, a kormány megszüntetné a magánnyugdíj-pénztárakat!

Nincs szó együttműködésről, a kormány tartja magát a szerdán bejelentett javaslatához, amely megszünteti a magánnyugdíjpénztárakat.

2010.11.25 12:13MTI

Ezt Bába Julianna, a Stabilitás Pénztárszövetség elnöke mondta azt követően, hogy a szövetség csütörtökön tárgyalt Matolcsy György nemzetgazdasági miniszterrel.

Az öngondoskodásról nem esett szó - folytatta az elnök. A pénztárak akkor látnák korrektnek a magánnyugdíjpénztárak megszüntetését, ha a helyükbe lépő önkéntes pénztárak a munkavállalók befizetései mellett megkapnák a munkaadók 24 százalékos befizetését is - tette hozzá.

A szövetség kimerít minden magyar és uniós jogorvoslati lehetőséget, de előbb meg kell várni azt, hogy a javaslatból törvény legyen. Erre kéri a pénztártagokat is.

Az elnök maga bízik a parlamenti többség bölcs belátásában. Arra a felvetésre, hogy a pénztárak külföldi tulajdonban vannak, az elnök azt válaszolta, hogy a 3 ezer milliárd forintnyi vagyon 3 millió magyar pénztártag tulajdona. Ennek az államosítása túl megy a jogállami kereteken. Már nem a pénztárakról van szó, hanem arról, hogy a kormány ne tehessen meg mindent, amit akar - fejezte be a sajtónak adott nyilatkozatát Bába Julianna.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.