27,5 milliárdnyi mentőöv

"Padlássöprés" során találtak pénzt az egészségügynek

Az egészségügy forráshiányának enyhítése érdekében "padlássöprést" tartottak, így sikerült rábukkanni arra a 27,5 milliárd forintra, amelyet a 2009-es zárszámadási törvény parlamenti vitája során - reményeik szerint - visszajuttatnak az ágazatnak - erről Szócska Miklós egészségügyi államtitkár beszélt a Világgazdaságnak.

2010.10.14 07:16Világgazdaság

A lap csütörtöki számában azt írta: a pénz az egészségügyet illeti, hiszen a megtakarítás az előző kormány idejében, 2007-ben keletkezett az Egészségbiztosítási Alapban.

Az összeg felosztásáról a szakmai szervezetek bevonásával döntenek. Az államtitkár hangsúlyozta: ez nem fedezi az intézmények adósságát, csupán lélegzetvételhez juttatja őket.

Szócska Miklós szólt arról is, hogy a főváros egészségügyi rendszerének, a sürgősségi betegellátás helyzetének átalakítására is készül a kormányzat az országos egészségügyi ellátás átszervezésén belül.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.