Sztrájkok, növekvő elégedetlenség

Tíz éves csúcson a munkanélküliség Görögországban

Tíz éves csúcsot döntött a munkanélküliség Görögországban a második negyedévben, mert a kormány megszorító csomagja bénítja a gazdaságot.

2010.09.16 17:44MTI

A statisztikai hivatal csütörtökön ismertetett adatai szerint a munkanélküliségi ráta 11,8 százalékra emelkedett április-június között az első negyedévi 11,7 százalékról, miután a hazai össztermék 3,7 százalékkal zsugorodott az egy évvel korábbihoz képest.

Elemzők arra számítanak, hogy az elkövetkező időszakban tovább romlik a foglalkoztatási helyzet Görögországban, és az év végére a munkanélküliség elérheti a 12,5 százalékot.

A befektetők ezért meglehetősen aggódva figyelik a görögországi fejleményeket, nehogy a szigorító intézkedések kiváltotta sztrájkok, utcai megmozdulások veszélybe sodorják a görög konszolidációs programot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.