Példaként szolgálunk

Magyarország műkincseket adna vissza Görögországnak

Magyarország különleges gesztusként visszajuttat Görögországnak 28, a Szépművészeti Múzeumban őrzött ógörög műtárgyat - többek között erről tárgyalt a Görögországba bemutatkozó látogatásra érkezett Halász János, a Nemzeti Erőforrás Minisztériumának parlamenti államtitkára.

2010.09.12 15:45MTI

Halász János Szalonikiben vasárnap az MTI-nek elmondta: görög partnereivel a kulturális kapcsolatok erősítéséről tárgyalt, s ennek keretében vetette fel a görög műkincsek kérdését, ami a reményei szerint mihamarabb megoldódik.

Reméli azt is, hogy ez a gesztus példaként szolgál majd más országoknak is - tette hozzá.

Az államtitkári látogatás egybeesett a 75. Szaloniki Nemzetközi Vásárral, amelyen Magyarország kiemelt partneri státusban mutatkozhatott be. Ezzel kapcsolatban az államtitkár kiemelte, hogy a kulturális kapcsolatok ápolása - bár önnmagában is érték -, a gazdasági kapcsolatok ösztönzésének is egyik eszköze lehet.

Ez mutatkozott meg abban, hogy a vásárt kísérő rendezvények sorában számos kulturális esemény - Sebestyén Márta, Papadimitriu Athina és a Debreceni Népi Együttescsoport fellépése - is helyet kap.

Az államtitkár elmondta: a tárgyalásain szóba került, hogy Szaloniki után Görögország más városaiban is bemutatkozik majd a magyarországi görög diaszpóráról készült kiállítás, amelynek megnyitója ugyancsak a kiállítással egyidőben volt a makedón fővárosban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.