A semmibe menetelnek?

Nagyot bukik, ha bukik: hamarosan csődbe mehet Románia

Románia államcsődöt mondhat két-három éven belül - jósolja a Harvard egyetemen tanító közgazdász professzor, Kenneth Rogoff a Mediafax szerint.

2010.09.01 11:22manna.ro

A Bloomberg által idézett közgazdász szerint több kelet-európai ország - köztük Románia - fizetésképtelenné válik a közeljövőben a költségvetést helyrebillentő megszorító intézkedések miatt.

A legnagyobb nehézségekkel Románia, Ukrajna és Magyarország lesz kénytelen szembesülni, viszont azt lehetetlen megjósolni, hogy ténylegesen a csőd szélére kerülnek-e ezek az országok, és ha igen, melyek, mondta a professzor.

Ettől függetlenül a folyamat negatívan érinti egész Európa gazdasági fejlődését.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.