Magasabb sebességre kapcsolnak

Románia teljesítette a hatodik IMF hitelrészlet folyósításához szükséges feltételeket

Románia teljesítette azokat a feltételeket, amelyek a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) kötött hitelegyezmény hatodik részletének folyósításához szükségesek - jelentették be szerdán a román fővárosban az IMF küldöttségének tagjai.

2010.08.04 09:31MTI

Az IMF, az Európai Unió és a Világbank szakembereiből álló küldöttség szerdán zárta le az ötödik, soron következő felülvizsgálatát, amelynek következtetéseitől függött, hogy Románia megkapja-e a tavaly márciusban kötött hitelegyezmény újabb, 914 millió euró értékű részletét.

Az IMF legújabb becslése szerint a román gazdaság teljesítménye az idén 1,9 százalékkal romlik az előző évhez képest, a jövő évben azonban már 1,5-2 százalékos növekedést is lehetségesnek tartanak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.