Kinyílott az ügyfélkapu

Táppénz az internetről - már lehetséges!

Mostantól az ügyfélkapun keresztül is igényelhető táppénz. Ehhez regisztrálni kell a regionális egészségpénztárnál, utána már bármikor igénybe vehető a szolgáltatás.

2010.08.24 13:42MR1- Kossuth

Az Egészségbiztosítási Pénztár a honlapján tette közzé a részleteket.

Eddig 948 ezren regisztráltak az ügyfélkapus rendszerben, ők mostantól a táppénzes ügyeiket is intézhetik elektronikus úton. Igaz, ehhez előzetesen egy másik helyen is regisztrálniuk kell, méghozzá az illetékes regionális egészségbiztosítási pénztárnál. Ezután azonban minden ilyen jellegű kifizetést elektronikusan is igényelhetnek. Ilyen a táppénz, a baleseti táppénz, a gyermekek után járó táppénz, a terhességi gyermekágyi segély vagy a gyermekgondozási díj. Az igényléshez mindenképpen szükséges a foglalkoztatói igazolás is.

Már eddig is többféle - egészségbiztosítóhoz kapcsolódó - ügyet lehetett egyébként elektronikusan intézni. Így például nem kell postára menni vagy sorban állni, ha európai uniós kártyát akarunk igényelni, de akkor sem, ha egy tengeri hajón akarunk dolgozni.

Ugyanakkor TAJ-kártyát nem igényelhetünk otthonról, csupán annak érvényességét ellenőrizhetjük elektronikus úton, és nyomon követhetjük a betegutunkat is, vagyis azt, hogy melyik intézményben, milyen kezelést, vizsgálatot számoltak el utánunk.

Az ügyfélkapun jelenleg több száz szolgáltatás érhető el, havonta körülbelül négymilliószor jelentkeznek be a honlapra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.