Akinek van Ügyfélkapu belépése...

Új, ingyenes szolgáltatás a magyarorszag.hu-n

Az e-közigazgatás egyre szélesedő szolgáltatásai keretében 2008. január végén egy új ingyenes szolgáltatást kíván bevezetni minden ügyfélkapuval rendelkező Ügyfelük részére a magyarorszag.hu portál.

2008.01.03 19:12ma.hu

A szolgáltatás igénybe vétele esetén értesítést küldenek az Ügyfeleknek, okmányaik érvényességi idejének lejártáról. Ezen új szolgáltatásukat az Ügyfél támogatásának érdekében fejlesztették ki, hogy mindig érvényes és közhiteles okmányokkal rendelkezzen.

A szolgáltatás a bevezetésekor a következő okmányokra terjed ki:

o Személyazonosító igazolvány

o Vezetői engedély

o Útlevél

A szolgáltatás során csak azokról az okmányokról tudnak értesítést küldeni, amelyek lejárati ideje a nyilvántartásban megtalálható, és az Ügyfél okmányán feltüntetett személyazonosító adatai megegyeznek az Ügyfélkapu regisztrációs nyilvántartásában kezelt adataival.

Az értesítést három alkalommal, az érvényességi idő lejárta előtt 2 hónappal (útlevél esetén 6 hónappal), majd 1 hónappal és végül a lejárat napján fogják az Ügyfélnek az ügyfélkapu regisztrációja során megadott e-mail címére megküldeni.

Az ügyfélkapuval rendelkező ügyfelek számára a szolgáltatás automatikusan beállításra kerül. Amennyiben arra nem tart az Ügyfél igényt, a szolgáltatás elindítása után azt bármikor lemondhatja a Kormányzati Portálon (http://www.magyarorszag.hu), az Ügyfélkapuba történő bejelentkezést követően, az Adatok módosítása funkció alatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.