Gyarapodott az államkassza

Jót tett a focivébé a német sörforgalomnak

A német sportbarát sörivók lendítettek az államkasszán: a nyári labdarúgó-világbajnokságnak köszönhetően jócskán megemelkedtek a sörforgalomból eredő adóbevételek.

2010.08.20 18:12MTI

A német pénzügyminisztérium pénteken közzétett havi jelentésének adatai szerint júliusban 73 millió eurónyi (20 milliárd forint) söradó folyt be a kincstárba, ami 9,1 százalékos emelkedést jelez a tavalyi év hasonló időszakához képest.

A statisztikai elemzés ennek ellenére azt mutatja, hogy az év első hét hónapja során kirajzolódott trend nem fordul meg: a németek továbbra is kevesebb sört isznak.

Januártól júliusig 414 millió euró (115 milliárd forint) adó származott a söreladásból, és ez 1,5 százalékkal kevesebb mint a tavalyi adóbevétel. A német szurkolóknak szinte a dél-afrikai világbajnokság utolsó pillanatáig szükségük volt a sörutánpótlásra, nemzeti válogatottjuk ugyanis a harmadik helyezést szerezte meg a tornán.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.