500 milliárd forint hiány

Kétmilliárd forint adóhiány kellett az elsőséghez

Az adótartozásokat tartalmazó legfrissebb APEH-lista szerint "első helyen" a 2,1 milliárd forint adóhiányt felhalmozó, munkaerő-kölcsönzéssel foglalkozó People Rent Kft. áll.

2010.07.23 07:24Napi Gazdaság

Ezt írja a Napi gazdaság pénteki száma.

A társaság az adóhiány mellett 1,9 milliárd forint késedelmi pótlékkal is tartozik az APEH-nak, de mivel felszámolás alatt áll, a ez a kintlévőség aligha folyik be a költségvetésbe.

A 18 legnagyobb tartozást felhalmozó társaság hasonló cipőben jár, s közülük néhányuknak az adószámát is törölte a hatóság, vagyis lényegében fiktív cégekről van szó - állapítja meg a üzleti napilap.

Az APEH összesítése szerint a cégek által be nem fizetett adó meghaladja az 500 milliárd forintot, ehhez nagyjából hasonló összegű bírság kapcsolódik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.