Honnan van az ilyen magas adóhiány?

Az APEH 600 millió forintra büntette a BKV-t

Mintegy 600 millió forintra büntette az APEH a BKV-t - írta pénteki számában a Népszava.

2010.07.09 07:47Magyar Nemzet

A lapnak Bolla Tibor, a közlekedési társaság gazdasági vezérigazgató-helyettese azt mondta: az összeg kétharmada a megállapított adóhiány, a többi a bírság és a késedelmi kamat.

Mint elmondta, a cég vitatja az adóhiány nagyságát, annak csak egy kis részével ért egyet, így fellebbeztek. Az APEH-vizsgálat a 2005–2006 közötti időszakban talált vitatott tételeket, így például az adóhatóság áfa-befizetéseket kevesell, illetve bizonyos adóalap-csökkentő tételeket kifogásol. Bolla Tibor a lapnak megjegyezte: a biztonság kedvéért a teljes összeget elkülönítették a költségvetésükben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.