Megint jönnek, riogatnak

Eurómilliókba kerül a H1N1-vakcinák megsemmisítése

Hétmillió dózis lejárt szavatosságú H1N1 elleni vakcinát semmisítenek meg az olasz egészségügyi hatóságok, bár a miniszter szerint a járványveszély még nem múlt el.

2010.07.05 09:41MR1- Kossuth

A hatvanmilliós Olaszországban egymillióan oltatták be magukat tavaly a H1N1 influenza ellen, több mint kétmillió dózis vakcinát Olaszország a fejlődő országoknak adott el.

Itáliában hétmillió adag maradt felhasználatlanul, szavatosságuk őszig lejár, ezért most nyáron megsemmisítik az oltóanyagot - jelentette be a római egészségügyi minisztérium.

A fennmaradó egymillió adag vakcinát, amely 2011-ig felhasználható, egyelőre megőrzik. A H1N1 vírustól való fertőzés veszélye még nem múlt el - hangoztatta az egészségügyi miniszter, Ferruccio Fazio.

Elmondta: a hétmillió dózis megsemmisítése hétmillió euróba kerül.

Hozzátette, a római kormánynak kötelessége volt megfelelően felkészülni az esetleges járványra, ezért rendeltek egy évvel ezelőtt egy svájci gyógyszergyártó cégtől összesen 24 millió dózis oltóanyagot, de végül ennek csak töredékét vették át.

A megrendelt, de át nem vett vakcináért Olaszország kártérítést fizet a gyártónak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.