Július 16-tól vége

Az AXA felfüggeszti a devizahitelezést Magyarországon

Felfüggeszti a devizahitelezést Magyarországon július 16-i hatállyal az AXA Bank Europe SA - közölte a társaság az MTI-vel kedden.

2010.06.22 13:04MTI

Az AXA azokra a közelmúltban történt jogszabályi változásokra reagálva hozta meg döntését, amelyek gyakorlatilag befagyasztották a devizahitelezési piacot - áll a közleményben. Az AXA tisztában van vele, hogy az új kormány az új kezdeményezésekkel, valamint a lakossági devizahitelezés megszüntetésével a banki hitelportfóliók valutaszerkezetét kívánja javítani - jegyzik meg.

A magyar piac és a jogi feltételek változása esetén, különösen akkor, ha a szabályozás egészséges hatósági keretrendszert biztosít a védett euróhitelek számára, az AXA készen áll arra, hogy felülvizsgálja az euróhitelezéssel kapcsolatos álláspontját - teszik hozzá.

Ugyanakkor emlékeztetnek rá, hogy az AXA Bank Europe SA Magyarországi Fióktelepe tavaly szeptember óta kínálja, a referenciakamatként a mindenkori 12 havi BUBOR értékéhez kötött kamatozású, HAZAI jelzáloghitelét.

Úgy vélik: a HAZAI jelzáloghitel sikere bizonyítja, hogy az AXA jó időzítéssel, a helyes irányba mozdult el, hiszen a magyar fiók a hitelek többségét forintban folyósítja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.