Vezetők buknak bele az óriási rombolásba?

Több, mint harmincmilliárd forintba fájhat a vihar és az árvíz a biztosítóknak

Várhatóan mára összesíti a kormány az árvízi és a viharkárokat, ami a biztosítók szerint eléri a harmincmilliárd forintot. A hétfői és szerdai viharok után három településen még mindig nincs áram. A Mecsekben 100 millió forintos kárt okozott a vihar, a helyreállítás év végéig is eltarthat. mentik a tiszaroffi vésztározó területén rekedt vadakat.

2010.06.17 07:52MR1- Kossuth

Várhatóan mára összesíti a kormány az árvízi és a viharkárokat. A biztosítók becslése szerint ez eléri a harmincmilliárd forintot. Annyi már bizonyos, hogy több mint 3100 ház sérült meg, 290 össze is dőlt, csak ez több mint négymilliárd forintos kárt jelent.

A hétfői és szerdai viharok után három településen még mindig nincs áram. Kutas István az E.On Hungária szóvivője a köztévé az Este című műsorában elmondta, hogy ez mintegy 5500 háztartást érint. Csak a Nyírségben több mint 1400 kilométernyi vezeték szakadt le. Akár az év végéig is eltarthat a Mecsekben a 100 millió forintra becsült viharkárok elhárítása.

Baranyában 2-3 hét alatt annyi csapadék esett, mint máskor fél év alatt. Tízezer köbméter fa dőlt ki, erdei utak váltak járhatatlanná, és több száz hektár fiatal erdő került víz alá.

Vadászok és három vízi rendészeti rendőrkapitányság munkatársai együtt mentik a napokban elárasztott tiszaroffi vésztározó területén rekedt vadakat.

A Tiszán levonuló árhullám miatt 60 millió köbméter vízzel árasztották el a Velencei-tó méretű tározót, emiatt két erdős területet is 2-3 méter mély víz borít. Több mint ezer vad pusztulhatott el, csaknem a teljes idei őzszaporulat.

Meneszti az országos vízügyi főfelügyelőség vezetőjét a környezetvédelmi államtitkár. Illés Zoltán azért döntött így, mert Miskolcon több hipermarket is az ártérben épült fel
- tudta meg az RTL Híradója.

Az államtitkár szerint ez elfogadhatatlan, ezért meneszti mindazokat, akik az építkezésekhez hozzájárultak, és vizsgálja a regionális felügyelőség felelősségét is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.