Legfeljebb egy évig jár a támogatás

Lakbértámogatás a krízisalapból?

A krízisalapból kaphatnak segítséget azok a kisgyermekes családok, amelyek a gazdasági válság miatt veszítették el a lakásukat. Legfeljebb egy évig jár a támogatás, és körülbelül 700-750 családnak jut pénz, ami azonban csak töredéke a rászorulóknak.

2010.04.28 13:19MR1- Kossuth

Májustól 700 család kaphat lakbértámogatást legfeljebb egy évig. A Krízisalapból 360 millió forintot különített el a Szociális és Munkaügyi Minisztérium a saját lakásukat elvesztett, kisgyermeket nevelő családok albérlet támogatására - mondta el az MR1-Kossuth Rádióban Herpai Balázs a tárca tanácsosa.

A program a krízistámogatás lakhatási elemének kibővítését jelenti, vagyis a válság következtében, tehát a 2008. szeptember 30-át követően lakhatását elvesztett kisgyermekes családokat segíti - közölte Herpai Balázs. Meghatározott időtartamra, 6-12 hónapra, maximum 300 ezer forint összegű lakbértámogatást biztosít számukra - tette hozzá.

A mentőöv csak a bajbajutottak töredékét érinti

Hétszáz család támogatása csak kísérleti program lehet - mondta el Varga Péter a Hajléktalanokért Közalapítvány igazgatója.

A szervezet becslése szerint legalább tízezer család veszítheti el lakását, de nincs pontos adat, erről ugyanis még mindig nem készült felmérés - jelentette ki Varga Péter.

A Krízisalapból április 30-ig lehet támogatást igényelni. A most elkülönített 360 millió forint felett még 300 millió forint áll rendelkezésre. Eddig 122 ezer család kapott egyszeri támogatást, összesen 4,4 milliárd forint értékben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.