Majd mindegyikünk megvesztegethető

Önmegtartóztatás is kellene a korrupció ellen

A magyarországi vegyes kamarák, illetve gazdasági szervezetek elvben egyetértenek azzal, hogy vállalati kezdeményezéssel, vállalati önmegtartóztatással is küzdjenek a korrupció ellen, ám a Világgazdaság körkérdéséből kiderül: egyelőre nem várható az oroszországihoz hasonló céges akció.

2010.04.21 07:12Világgazdaság

A lap szerdai számában azt írja: az Oroszországban működő legnagyobb nemzetközi vállalatok vezetői szerdán írnak alá kötelezettségvállalást arról, hogy nem vesztegetnek meg ottani hivatalnokokat. Arra számítanak, hogy első lépésként több mint ötven vállalat csatlakozik a kezdeményezéshez.

Emlékeztetnek arra: egy közelmúltban nyilvánosságra hozott kutatás szerint Magyarországon minden második ember hajlandó lenne korrumpálni, vagy hagyná, hogy megvesztegessék, igaz, a legtöbb magyar csak akkor "vállalná" ezt, ha családja, munkahelye, vagy vállalkozása érdeke megkívánná.

A lapnak nyilatkozó, Magyarországon működő cégeket képviselők egyöntetűen óriási problémának tartják a korrupciót.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.