A népszavazás miatt hallgatnak

El akarják titkolni a gázáremelést?

A Fidesz frakcióvezetője szerint a kormány el akarja titkolni a gázáremelést, hogy azt ne kelljen bejelenteni a népszavazás előtt; Navracsics Tibor erről újságíróknak beszélt hétfőn.

2008.02.25 13:43MTI

A képviselő arra reagált, hogy a Magyar Nemzet információja szerint mégis drágul a földgáz áprilisban, csak nem elseje, hanem tizenötödike lesz az árváltozás napja. A lap azt írta, a dátum kiválasztását politikai egyeztetés előzte meg, mert "a kormány valószínűleg azt akarta elkerülni, hogy az új tarifákat még a március kilencedikei népszavazás előtt ki kelljen hirdetni". Navracsics Tibor közölte: a körülmények arra utalnak, hogy a kormány ugyanazt a trükköt viszi véghez, mint 2006 elején, amikor Veres János pénzügyminiszter nem engedte a választások előtt nyilvánosságra hozni az első negyedéves államháztartási adatokat.

"Ugyanarról van szó: a választópolgárok elől fontos információt próbálnak eltitkolni, aztán a népszavazás után nyilvánosságra kerül, hogy lesz gázáremelés" - fogalmazott. Mint mondta, minden hír arról szól, hogy 13 százalékos gázáremelésre van szükség, és valószínűleg ezt be is vezetik áprilisban, és mindezt azért nem hozták nyilvánosságra, mert akkor már a március 9-ei népszavazás előtt be kellene jelenteni. A fideszes politikus hangsúlyozta: ugyanaz a hazugságpolitika folytatódik, mint 2006-os választási kampányban és azt megelőzően. Ábrahám Gergely, a gazdasági tárca szóvivője szombaton az MTI-nek azt mondta, nem változik április elsejétől a lakossági gáz ára. Ismertetése szerint a Magyar Energia Hivatal (MEH) minden negyedévben javaslatot tesz a gáz árának változtatására, a világpiaci trendekhez igazodva.

A MEH most 13 százalékot javasolt, amit a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium - ahogy minden negyedévben - egyeztetésre továbbított, a közigazgatási egyeztetésen azonban nem támogatták az emelést.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.