Frappáns nevet a fifikás itókának

Márkanevet keres a házasított fehérbornak az egri borvidék

Az Egri Bikavérhez hasonlóan frappáns márkanevet keres az Egri Borvidéki Hegyközségi Tanács a borvidéken termelt házasított, vagyis több szőlőfajtából előállított fehérbornak.

2010.03.08 15:18MTI

Ennek érdekében pályázatot írtak ki, amelynek fődíja 300 palack egri bor, míg a második 200, a harmadik helyezett pedig 100 palack bort vihet haza - mondta hétfőn az MTI-nek Varsányi Lajos, a tanács elnöke. Mint hozzátette, a márkanévre annál is inkább szükség volna, mert a borvidék ültetvényeinek felén fehér szőlőfajták teremnek. 

Elmondása szerint gyakorlatilag a bikavér fehér párjának keresnek elnevezést, hiszen a borvidék legismertebb terméke is házasított, vagyis több szőlőfajta felhasználásával készült bor.
 
A Bikavér-szabályzat rendelkezéseinek megfelelően legalább négy szőlőfajtából kell állnia a házasításnak. 

A pályázatot a borvidéki hegyközségi tanácshoz lehet benyújtani május 31-éig, az eredményhirdetést és a díjátadást az idei Bikavér-ünnepen tartják - közölte Varsányi Lajos.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.