Tizedelt a válság

Kevesebb hitelkártya, kevesebb vásárlás

A válság megtizedelte a hitelkártyaszámot, egy év alatt 232 ezer ilyen plasztik tűnt el a piacról - írta szerdai számában a Napi Gazdaság.

2010.03.03 08:57Napi Gazdaság

A napilap a jegybank adataira hivatkozva azt írta: a banki ügyfelek ugyanakkor egyre többször használják bankkártyájukat vásárlásra: a készpénzfelvételi tranzakciók számának 3,3 százalékos visszaesése mellett a vásárlás darabszáma 11,5 százalékkal nőtt.

A múlt évi adatok alapján 184,9 millió alkalommal húztak le kártyát elfogadó pos-terminálon. A forgalomban levő pos-készülékek száma pedig mintegy 10 ezerrel nőtt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.