2 százalékkal bővült

Gyorsuló ütemben javul a szlovák GDP

A szlovák gazdaság teljesítménye a vártnál kisebb mértékben, 2 százalékkal bővült 2009 negyedik negyedévében az előző negyedévhez képest, de a harmadik negyedévi 1,6 százalékos GDP-növekedési ütemhez képest gyorsult.

2010.02.12 10:42MTI

A 2008-as negyedik negyedévihez képest a 2009 negyedik negyedévi GDP 2,7 százalékkal esett vissza, kevésbé, mint a harmadik negyedévben, amikor 4,9 százalékos volt a visszaesés éves összevetésben.

Elemzők 2,2 százalékos negyedik negyedévi GDP növekedést jeleztek előre negyedéves összevetésben és 4,1 százalékosat éves összevetésben.

A szlovák statisztikai hivatal adatai szerint 2009-ben az ország bruttó hazai terméke 4,7 százalékkal zsugorodott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.