Tankolunk, tankolunk, tankolunk

Jön a benzinár döntés! Pokol vagy kánaán?

Bár nem jelentős mértékben, de az olajár esésével párhuzamosan csökkent ezen a héten is a benzin és a gázolaj tőzsdei jegyzésára. Ennek fényében a MOL a jövő héten akár csökkenthetné is a hazai üzemanyagárakat (elsősorban a gázolaj esetében), de a Portfolio.hu várakozásai alapján ennek meglehetősen kicsi az esélye.

2010.01.23 18:40portfolio.hu

A múlt heti záró értékéhez képest tegnap délutánig 3.2%-ot csökkent dollárban mérve a benzin ára, miközben a gázolajár nagyobb, 4.9%-os esést szenvedett el. Mivel azonban a dollár erősödése tovább folytatódott az euróval és így a forinttal szemben is (a múlt pénteki 186 helyett tegnap délután 191.5 körül járt a jegyzés), ezért hazai fizetőeszközben mérve a benzin csupán 0.4, a gázolaj pedig 2.1%-kal lett olcsóbb.

Az elmúlt egy-másfél év hektikus ármozgásai közepette a MOL árdöntései kevésbé kiszámíthatóak, mint korábban. Így pontosan szinte lehetetlen előre jelezni, hogy mekkora lehet a hazai árváltozás jövő héten.

Az eheti mozgások alapján a Portfolio.hu véleménye szerint csekély az esélye, hogy a MOL mérsékelni fogja a benzin árát.

A gázolaj esetében egy igen mérsékelt árcsökkentésnek lehet tere, bár ettől ezúttal (a múlt heti árcsökkentést követően) elképzelhető, hogy eltekint majd a MOL.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.