Több mint 4,2 milliárd van a kasszában

Folyamatosan bővül a krízisalap

Több mint 4,2 milliárd forint van jelenleg a krízisalap kasszájában, a kormány által biztosított 1 milliárd forinton felül 3 milliárdot gazdasági társaságok, 1 milliót egy társadalmi szervezet, 49 milliót pedig magánszemélyek fizettek be.

2009.12.16 07:28Népszava

A befizetők listáján először 75 név szerepelt, most 108-an járultak hozzá nevük közzétételéhez. A legtöbbet szocialista politikusok adományoztak, ellenzéki képviselőtől továbbra sem érkezett felajánlás. A felhasznált összegről egyelőre nincs friss adat, november közepéig 2,5 milliárd forintot fizettek ki, átlagosan 40 ezer forintot utaltak egy-egy igénylőnek.

Az önkormányzatok tapasztalatai szerint a segítségre várók közül a legtöbben munkahelyvesztés miatt kérnek támogatást. Azok igényelhetnek pénzt, akik a válság nyomán elveszítették munkahelyüket, legalább 20 százalékkal csökkent a jövedelmük, vagy lakáshitelük havi törlesztőrészletének növekedése eléri a 20 százalékot.

Feltétel még, hogy a háztartásban az egy főre jutó havi nettó jövedelem ne haladja meg a nettó minimálbért, az 57 ezer 815 forintot. A programot 2010. január 31-ig meghosszabbította a kormány.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.