Bajnai viszi a prímet a befizetéssel

Magyarázzák a bizonyítványt? Mit rejt a Krízisalap?

A krízisprogram meghosszabbítása kapcsán a Népszava a szerdai számában részletes beszámolót közöl a krízisalap befizetéseiről és az eddigi felhasználásáról.

2009.11.18 07:32Népszava

Több mint 4,2 milliárd forint van jelenleg az alap kasszájában. A befizetők listáján először 75 név szerepelt, a legutóbbi adatok szerint pedig eddig 106 magánszemély fizetett be pénzt. Több mint 5 millió forintot Bajnai Gordon miniszterelnök utalt át. Több százezer forintos összeggel segíti a rászorulókat Ficsor Ádám, az MSZP-jelölteket felkészítő stáb irányítója, Herczog László szociális, Hiller István oktatási, Hónig Péter közlekedési, Kiss Péter társadalompolitikai, Szekeres Imre honvédelmi miniszter és Veres János volt pénzügyminiszter.

A legtöbb befizető 50 ezer forintot ajánlott föl, de van, aki 5 ezer forinttal segített. Ellenzéki politikustól továbbra sem érkezett segítség, a Fidesz kitartóan szemfényvesztésnek nevezi a krízisalapot, az MSZP választási pártkasszájának tartja a támogatást, amit állításuk szerint az emberektől elvett pénzből hoztak létre.

Az alapból eddig 2 milliárd 58 millió 900 ezer forintot használtak fel, átlagosan 40 ezer forintot utaltak ki egy-egy igénylőnek. Különös méltánylásra 1.839-en voltak jogosultak, így az 50 és 100 ezer forintos támogatásra összesen 127 millió forintot fordítottak. Az önkormányzatok tapasztalatai szerint a segítségre várók közül a legtöbben a munkahely elvesztése miatt kérnek támogatást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.