A szaloncukorban és csokimikulásban van a bizalom

Stagnálás várható az édességpiacon karácsonykor

Optimista jóslatok szerint tudja hozni tavalyi eredményét az idei karácsonyi szezonban az édességpiac - írta összefoglalójában csütörtökön a Világgazdaság.

2009.11.05 07:32Világgazdaság

A korábbi években folyamatosan emelkedő kereslet után ez az eredmény visszaesésnek számítana, de még mindig kedvezőbb lenne, mint a szegmens harmadik negyedévi teljesítménye, amely átlagosan 8 százalékos visszaesést mutatott. Ez a korábban dinamikusan fejlődő édességpiacon komoly zuhanásnak számít - írta a Világgazdaság.

A lapnak nyilatkozó piaci szereplők abban bíznak, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan vásárolnak szaloncukrot vagy csokimikulást az emberek, a prémium és a közepes árkategóriákban is fokozzák marketingtevékenységüket. A kereskedők kivárnak, a tavalyi árakkal és saját márkás termékekkel próbálnak vevőt találni a múlt évben 60 milliárd forintot produkáló karácsonyi főszezonban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.