Az áramellátás volt a ludas

Ukrajna felújította a kőolaj tranzitját Európába

Ukrajna beindította a kőolaj tranzitját Európa felé szerdán késő délután - jelentette be az ukrán fűtőanyag- és energiaügyi miniszter.

2009.10.14 18:53MTI

A Magyarországra is tartó Barátság vezetékben a nyomást - közép-európai idő szerint - 17.25-kor, a Lengyelországba tartó vezetékben 17 órakor kezdték el növelni. A vezetékekben azért áll le a kőolaj továbbítása, mert kedvezőtlen időjárás miatt megszakadt az áramellátás ukrán területen.

Jurij Prodan ukrán fűtőanyag- és energiaügyi miniszter szerdán délután azt ígérte, hogy szerda éjfélig újraindul az olajszállítás Európa felé.

A Mol korábban azt közölte az MTI-vel: az ukránok éjjel tájékoztatták a társaságot arról, hogy kedd este fél hét körül a havazás és a vihar okozta áramkimaradás miatt állt le a Barátság kőolajvezeték szállítása Magyarország, Szlovákia és Csehország irányába.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.