A megszorítások mindenhová begyűrűztek

A költségvetés lapátra tenné a 21 évnél idősebb állami gondozottakat

A költségvetéshez benyújtott salátatörvény 24-ről 21- évre korlátozná az állami gondozottaknál a kort, ameddig az otthonban maradhatnak, ha nincs jövedelmük, vagy az nem éri el az öregségi nyugdíjminimum háromszorosát - írta a Magyar Nemzet.

2009.09.22 07:15Magyar Nemzet

A lap keddi számában ismerteti az állami gondozottakat kedvezőtlenül érintő tervezett változtatásokat, amelyek szerint a nekik járó otthonteremtési támogatást legkésőbb harminc éves korukig vehetnék igénybe.

A javaslat része az az intézkedés is, hogy a családi pótlékot, amelyet eddig egy összegben az önálló életük megkezdésekor kaptak meg az állami gondozottak, részben a gondozás ideje alatt is felhasználhatnák az otthonok az ellátásukra.

Így viszont kevesebb pénz halmozódik fel későbbre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.