Eddig kétmilliárdot adtak erre a célra

Jövőre nem ad egy fillért sem a kormány a pedagógus- továbbképzésekre

A tervek szerint a jelenlegi kétmilliárd forinttal szemben jövőre egyetlen fillért sem ad pedagógus-továbbképzésre a kormány - tudta meg a Magyar Nemzet.

2009.09.03 08:37Magyar Nemzet

A napilap csütörtöki számában megjelent cikkből kiderül, hogy az érdekvédők szerint felháborító, hogy miközben az oktatási tárca kötelezővé teszi a továbbképzésen való részvételt, elveszi annak fedezetét.

Maga Arató Gergely, az oktatási tárca államtitkára közölte a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) országos vezetőségével, hogy a tervek szerint jövőre felfüggesztik a pedagógus-továbbképzések állami támogatását - jelentette ki a lapnak Galló Istvánné, a PSZ elnöke.

Közölte: Arató pénzhiányra hivatkozott, amikor arról beszélt, hogy a jövő évi költségvetés már nem számol ezzel a tétellel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.