Hiller hozza nyilvánossára a jelentést

A PDSZ tudni szeretné, mennyit dolgoznak a pedagógusok

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) azt szeretné, ha Hiller István oktatási miniszter nyilvánosságra hozná azt a jelentést, amely arról szól, mennyit dolgoznak a pedagógusok - írja a pénteki Magyar Nemzet.

2009.01.23 07:02Magyar Nemzet

A PDSZ évek óta követeli, hogy vizsgálják ki, mennyit dolgoznak a tanárok, az érdekvédők szerint ugyanis sokkal többet, mint amennyit a tárca állít. Kerpen Gábor, a szervezet elnöke a Magyar Nemzetnek nyilatkozva kijelentette: Hiller István két éve felemelte a tanárok kötelező óraszámát, mivel szerinte a pedagógusok nem dolgoztak eleget. 

Azóta is újabb és újabb feladatokat szorítanak bele a peagógusok munkakörébe, így például egyre több adminisztrációs munkát, vagy a terjedő iskolai erőszak kezelésére irányuló pluszmunkát. Amennyiben a felmérés bebizonyítja, hogy a tanárok többet dolgoznak a szerződésbe foglalt munkaidejüknél, akkor a PDSZ követelni fogja, hogy fizessék ki a túlórákat, vagy szüntessék meg a tanárok túlterheltségét. A tárca közoktatási államtitkára a napilapnak elismerte, hogy a Tárki Tudok Tudásmenedzsment már elkészítette és el is juttatta a minisztériumba a kilencmillió forintba kerülő felmérés eredményeit összegző gyorsjelentést.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.