Az időtartamról még nincs döntés

PDSZ: január 12-én sztrájk a közszolgálatban

Sztrájkot hirdet a közszolgálatban január 12-ére az Egységes Közszolgálati Sztrájkbizottság - a bizottság előző napi döntéséről Kerpen Gábor, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) elnöke tájékoztatta pénteken az MTI-t.

2008.11.21 12:05MTI

Hozzátette: a sztrájk időtartamáról még nincs döntés. Kerpen Gábor elmondta: a kormányzat jelenlegi ajánlata, amely a korábbi sztrájkmegállapodás felmondását eredményezte, messze áll a 2007-ben kötött egyezségben lévő tényektől, és ezáltal a dolgozók érdekeitől. Nem tolerálható keresetcsökkenés lép fel - jelentette ki a szervezet elnöke. 

Kitért arra, hogy a PDSZ megkezdi a jogszerű sztrájk előkészítését. Álláspontjuk az, hogy erőteljes együttes fellépésre van szükség az oktatási ágazat és a területen dolgozók védelme érdekében - hangsúlyozta. A hónap elején a közszolgálati sztrájkbizottság november 29-ére - jövő szombatra - országos utcai demonstrációt hirdetett, tiltakozásul a szférát érintő megszorítások ellen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.